Florina Management Consultants
 
Home
Company
Consulting
Expertise
Customers
Board
Email
Norsk nettside
 

Kravspesifikasjon - en gammeldags og utdatert metode?
Sandefjord, 2006-11-30. © Florina

Vi har holdt på med å skrive kravspesifikasjoner i snart 20 år. Ofte før man anskaffer et nytt system eller før man starter et utviklingsprosjekt, skal det skrives en kravspesifikasjon. Men er det en gammeldags og utdatert måte å beskrive behovene på?  

Svaret er nei. Men en kravspesifikasjon må følge utviklingen i tiden. Det er ikke slik at en anskaffelse blir vellykket bare man legger frem et tykt dokument hvor behovene er verbalt beskrevet i detalj. Men en kravspesifikasjon er fortsatt et nøkkeldokument i en anskaffelse. Vel å merke dersom kravspesifikasjonen er tilpasset nåtidens behov.

Nå for tiden er det et enormt utvalg av standardløsninger, i nær sagt alle bransjer. Derfor er behovet for å beskrive kravene i detalj ikke lenger tilstede.

Derfor har vi utviklet en effektiv metode for rakt å kartlegge behovet. Metoden kaller vi "drill down kravspesifikasjon".

Det settes først opp noen få punkter som er veldig karakteristiske og spesielle for kundens virksomhet; disse punkter brukes for å screene bort leverandører. De som passerer nåløyet for en mer omfattende kravspesifikasjon. Etter en tilbudsrunde kan det ved kontraktsutarbeidelse være aktuelt å beskrive behovet enda mer i detalj.

Denne metode, som vi har utviklet selv, brukes med godt resultat og sparer oppdragsgiver for mye unødvendige kostnader, ettersom man ikke bruker tid på kandidater som likevel aldri kan nå opp.


Next

This article is free to be used if: 1) reference is made to the source and our copyright is stated, and 2) Florina is informed by email, and 3) it is used without any changes.

Knowledge Base Previous Oppover
 
 ©  Copyright  2008 Home | About us | Contact info
Florina www.florina.no +47 900 63 300